Precisie granieten vlakplaten een goede basis voor uw product 


Onze leverancier Mytri is een bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in het verwerken van precisie graniet.

Aangezien graniet de basis is waarop we meten of werken gaat men aan de kwaliteit van de granietsoort nogal makkelijk voorbij.

Een goede granietsoort heeft een hoge slijtvastheid en stabiliteit waardoor de nauwkeurigheid langer in stand blijft.

De door ons verkochte Fine Black granietsoort is na uitvoerige testen als één van de beste getest. Dit soort graniet is zeer homogeen waardoor stabiliteit en slijtvastheid beduidend beter zijn dan grovere cq poreuze granietsoorten.

Bij een onbetrouwbare vlakheid van de vlakplaat bestaat de kans dat er ook onbetrouwbare metingen worden verricht. Deze onnauwkeurige metingen hebben direct invloed op uw producten met gevaar voor afkeur.

Het is daarom van het grootste belang een granietsoort te kiezen die past bij de te verrichten werkzaamheden. Als men de verkeerde soort kiest loopt men het risico in de toekomst geconfronteerd te worden met afkeur wat extra kosten en problemen met zich meebrengt.

Het is ook bij een goede granietsoort noodzakelijk om deze minimaal één keer in de drie jaar te laten meten en eventueel te laten reviseren.
Deze dienstverlening kunnen wij u ook tegen geldende kosten aanbieden waarbij bij goede afspraken revisie binnen 14 dagen tot de mogelijkheden behoren.
Bij nieuw levering en na revisie wordt een meetcertificaat verstrekt, ook is het mogelijk een meetrapport te krijgen welke herleidbaar is naar internationale standaarden.

Waarom is nameten periodiek noodzakelijk?
Als we als voorbeeld de granieten vlakplaat nemen met daarop een hoogtemeter dan slijt de vlakplaat door het schuiven van de hoogtemeter en het werkstuk. Hierdoor ontstaan voor het oog onzichtbare slijtageplekken, vaak meet men ook nog op dezelfde plek waardoor de slijtage extra snel gaat.

Wat doet men als een plaat teveel afwijkt?
Indien de vlakheidafwijking als gevolg van slijtage te groot is geworden is de vlakplaat nog niet afgeschreven. Men kan in het slechtste geval enkele millimeters van de dikte afslijpen. In een gunstiger geval kan men de kleine beschadigingen opvullen en de plaat met de hand verder afwerken in de door u gewenste nauwkeurigheid.
Dit laatste kan eventueel ook bij u op locatie worden gedaan.

Van Graniet kan een groot scala aan producten worden gemaakt zoals:
Precisie Winkelhaken, Hoekplaten, Meetbalken, Parallel Linialen, V-Blokken en Meetstatieven.
Ook wordt Graniet steeds meer toegepast voor Machinebeddingen en Componenten voor (Meet) Machines.
Graniet behoeft weinig onderhoud en goed schoonhouden met geëigende middelen volstaat.

Is uw granietsoort niet het belangrijkste punt maar spelen andere argumenten een rol dan kunt u bij ons ook kiezen uit een goedkoper alternatief granietsoort, de zg. “Low Budget Line”. 

Vraag vrijblijvend advies wat in uw situatie het beste is. 
Neem daarvoor contact op met MuRaad B.V. of Mytri B.V.

Graniet een goede basis voor uw product voor nu en in de toekomstwww.mytri.nl